Dobrodošli na mojem spletnem portalu!

Zakaj varajo moški in zakaj ženske?

Biti prevaran je ena najtežjih izkušenj, ki jih lahko doživimo. Varamo zaradi različnih razlogov in ponavadi se razlogi med ženskami in moškimi razlikujejo. Ponavadi zaradi varanja nosimo ogromno neke krivde, jasno pa je, da prevarani partner prispeva več k našemu početju, kot pa si morda mislimo. To ne pomeni, da je varanje v kakršnikoli meri opravičljivo, je pa razumljivo in logično. Ključno je, da se sami pri sebi zavedamo, zakaj smo sploh čutili potrebo po tem, da spoznamo druge ljudi in imamo z nijimi odnose. Če se začnemo zavedati, kaj je kdo med partnerjema v odnosu doprinesel k takšnemu početju, je pol že narejenega. Za vas smo pripravili članek o razlogih, zakaj varajo ženske in zakaj varajo moški, kakšni so zunanji vplivi in kateri so razlogi v nas samih. Razlike je tudi v samem načinu varanja, ali je to samo fizično varanje, ali pa je to emocionalno varanje, torej, da imamo še enega partnerja poleg našega fanta, punce, moža ali žene.

Ženske varajo, ker so nesigurne in potrebujejo pozornost in konstantno potrditev.
Vsi imamo trenutke, ko nismo prepričani sami vase, oz. je naša samozavest zamajana. So pa ženske, ki se konstantno tako počutijo in je njihova potreba po pozornosti moških in njihovi potrditvi ekstremna. Takšne ženske občutijo že majhen odmik svojega partnerja in počutijo se nesprejeto in nezaželjeno. Tako začnejo pozornost, ko je ne dobijo od svojega partnerja iskati drugje. Druga možnost je, da ženske varajo, ker imajo probleme v zvezi in se jim zdi, da jih partner ne ceni dovolj. Ker misli, da si zasluži več, to poišče drugje, namesto da bi se s partnerjem soočila in zahtevala več. Če ima ženska občutek, da jo drug moški bolj razume, ji nameni več energije in časa, ji je bolj emocionalno predan, medtem ko je njen partner ne razume, bo slej kot prej skočila v objem drugega moškega. Ženske so namreč veliko bolj nepraktična, predvsem pa emocionalna bitja.
Prav tako so ženske nagnjene k varanju, če jih določen moški postavlja na pedestal, ko gleda in obravnava, kot da je kraljica, kljub njenim napakam. Ne pa mož, ki jo konstantno kritizira, da je njena pečenka, kot bi jedel žaganje.

Če pogledamo zunanje vplive, zaradi katerih ženske varajo, so to zagotovo prevelika pričakovanja. Vsaka ženska je verjetno pogledala ali prebrala preveč romantičnh filmov, oz. knjig in zaradi tega potem njen moški ne doseže njenih pričakovanj. To, da ženski moški ne piše romantičnih balad ali pa jo vsako noč zasuje z vrtnicami, še ne pomeni, da je nima rad. Da bi preprečili varanje, se morate čimprej znebiti svojih nerealnih prevelikih pričakovanj. Zunanji vpliv je tudi nekaj novega. Če je ženska z enim moškim na leta, ali pa celo na desetletja, jo definitivno privlači nekaj novega. Nič bolj ne razvne ženske, kot pa moški, ki je zaljubljen vanjo in se trudi okoli nje. Varanje torej izhaja iz potrebe, da je ženska zaželjena.

Moški varajo zaradi impulzivnosti, ker ne morejo reči »ne«, predvsem če ženska izgleda krasno. Mnogo moških je v prvi vrsti namreč še vedno lovci. Hočejo nekaj, kar jim bo pognalo kri po žilah, to pa prinese neka nova neznana lepotica. Če si moški ne znajo dneva zapolniti z drugimi užitki, bodo slej kot prej varali.

Drug razlog, zakaj moški varajo, je zato, ker je njihova ženska preveč ustrežljiva. Če se ženska ne zna postaviti zase in pritisniti na moške gumbe jeze, se bo moški definitivno naveličal. Moški potrebuje žensko, ki mu bo »pila kri«, vendar ne preveč. Moški varajo tudi zato, ker ženska ne komunicira z njmi, ker mu ne pove svojih težav. Tako se on ne počuti povezanega in to povezanost išče nekje druge, ker se počuti emocionalno zapostavljenega.
Isto kot za pričakovanja žensk, velja tudi za pričakovanja moških. Pričakovanj ne moremo izbrisati, lahko pa jih izrazimo. Moški varajo, ker nimajo zadovoljenih pričakovanj, vendar pa za razliko od ženskih, njihova pričakovanja niso nerealna in povzeta iz romantičnih komedij. Pod moška pričakovanja spada predvsem količina posteljnih aktivnosti.

Moški so v prvi vrsti zelo vizualni, a je tudi zanje pomembna »psihološka vzburjenost.« Privlači jih vse kar je novo in misteriozno, in nek navaden večer z svojo punco v stari pižami, se jim ne zdi več toliko zanimiv. Naš nasvet je, da zato malce popesrite tisto rutino.

Ne pozabimo še na en pomembni zunanji vpliv, zaradi katerega so moški nagnjeni k varanju. Na moške zelo vplivajo njihovi moški prijatelji, njihov socialni krog. Če so vsi njegovi prijatelji samski in vsak vikend žurajo, bo tudi vaš moški želel bolj pogosto ven. Isto je z varanjem. Če njegovi prijatelji varajo svoje ženske in se mu to ne zdi nekaj hudega, je velika možnost, da bo on enako storil vam.

Že želite odnos brez varanja, ne bodite kot Sherlock Holmes, nadzorujoča punca ali fant, mož ali žena. Raje poskrbite, da se bo vaš partner z vami počutil dobro. Fantje, peljite svojo žensko kdaj na večerjo, rezervirajte letalsko karto v Paris ali pa jo presenetite s šopkom rož ali pa čokolado. Ženske, oblecite seksi perilo, zapeljite svojega moškega, predvsem pa poskrbite, da vas bo vaš moški po letih, kasneje pa po desetletjih razmerja še vedno osvajal. Ne pozabite hoditi na zmenke. Predvsem pa, ne pozabite se pogovarjati.

V branje priporočamo tudi ...

Kaj je retroaktivna ljubosumnost in kako se je znebiti?

Vsi smo bili tam – spoznali ste nekoga novega in vse je super, a kmalu je prišel čas, ko ste  spoznali njegovo romantično in  spolno zgodovino. BAM. Nekateri ljudje so zmožni brez problemov iti čez razodetje, da so njihovi partnerji nekoč uživali seks uživali v troje ali so se pred […]

Vzroki za impotenco

5 najpogostejših vzrokov za impotenco

O erektilni disfunkciji moškim in njihovim partnerjem ni enostavno govoriti, vendar je erektilna disfunkcija v resnici pogostejša, kot si mislite. Samo v Evropi ima težave z impotenco 30 milijonov moških. Poglejte okoli sebe. Obstaja velika možnost, da ima moški, ki sedi poleg vas, erektilno disfunkcijo, ali da se ženska na […]