Dobrodošli na mojem spletnem portalu!

Vsi najboljši ženski parfumi

Pomembno je, da ženska dobro diši, tako se počuti bolj samozavestno in lepo. V tem članku vam bomo predstavili najbolj priljubljene in najblolj prodajane ženske dišave skozi celo zgodovino. To so brezčane dišave, ki so se obdržale vrsto let. Na jih je nekaj, kar jih naredi klasične, ki jih loči od tistih modernih dišav, ki svojo popularnost izgubijo že po enem letu.

  • CHANEL NO. 5

Chanel lahko označimo kot najbolj znan parfum vseh časov. Kreiran je bil leta 1921 in je pravi simbol ženstvenosti. Abstrakten, misteriozen vonj, ki izžareva močno cvetlično bogastvo.  Coco Chanel je svojega prijatelja Ernesta Beauxa prosila, naj izdela parfum, ki diši kot ženska. Ta parfum ni smel imeti prevladajoče note, torej ni smela prevladovati vrtnica, lilija ali sandalovina, ampak je Coco zahtevala kompozicijo vseh. Parfum je poznal popularen zaradi znanih osebnosti, ki so ga nosile. Med njimi tudi Marilyn Monroe, ki je nekoč dejala, da je No. 5 edina stvar, ki jo nosi v postelji. Beaux je izdelal več verzij parfuma, označil jih je s številkamo 1-5 ter 20-24. Coco je nato izbrala številko 5, zaradi njene vraževernosti pa je parfum izšel na peti dan petega meseca, leta 1921.

Kompozicija Chanela no. 5 je sestavlena iz aldehidov, ki so sintetična spojina. Dišijo po sveže oprani posteljnini in čistoči, mnenje pa je, da se je Beauxova asistentka zmotila in dodala v dišavo preveč aldehidov. Beaux je črpal svoje zamisli iz vonja jezera v hladni doči. Aldehide v top noti spremljajo še, bergamotka, limona in neroli. Srednje note so vrtnica, lilija in jasmin, zaključi pa se z sandalovino, vanilijo in pačulijem. Spodnje note dajo vonju čutnost in seksualnost.

Flaška je bila dizajn same Coco Chanel in naj bi spominjala na Palace Vendome v Parizu. Pri svojem načrtu naj bi se držala pravila več je manj.

Pogosto je mnenje, da je Chanel No. 5 parfum, ki ga uporabljajo »stare mame«, mnenje, da parfum ni mladosten, igriv, temveč zelo resen in močen. Pa vendar temu ni tako, če ga uporabljamo v manjših količinah. Tako kot je rekla Marilyn Monroe, dovolj ga je že par kaplic.

  • GUERLAIN SHALIMAR

Shalimar je bil ustvarjen leta 1925 s strani Jacquesa Guerlaina. Gueralain je prvi orientalski parfum vseh časom ustvaril na podlagi ljubezenske zgodbe med vladarjem Shah Jahanom in princeso Mumtaz Mahal, ki ji je dal naredili tudi Taj Mahal. Parfum simbolizira obljubo večne ljubezni in je dišava poželjenja. Dišava je senzualna, s pridihom pozabljenega, preteklosti. Nošenje Shalimarja prebudi vse vaše čute, ki vas prevzamejo. Kot zanimivost, na uro se proda približno 108 stekleničk Shalimarja, ki sedaj obstaja v več verzijah.

Shalimar vsebuje naslednje note: bergamotko, limono, jasmin, vrtnico, tonko, pačuli, vanilijo in druge, manj poznane note. Top noti sta bergamotka in limona, srednje so iris, jasmin in vrtnica, konča pa se z notami vanilije in tonke. Hladna dišava, ki se na koncu prelevi v seksi, orientalski vonj.

Guerlain ni za vsakega, ženska ki to nosi, mora biti samozavestna in samozadostna. Je zelo specifičen vonj, ki ne sodi med nežne in blage, zato je dovolj že manjša količina na zapestjihin vratu.

  • DIOR HYPNOTIC POISON

Dior Hypnotic Poison je dizajn leta 1985, z notami koriandra, ki je bil neprimerljiv vonj na tržnicah. Hypnotic poison je dosegel izjemno popularnost tudi med mlajšimi generacijami, s svojo seksi mešanico cvetlic, arom in začimb. Parfum je naredil revolucijo v svetu dišav, ponujen pa je v različnih verzijah in koncentracijah. Vonj je orientalski, ekstravaganten, namenjen seksi večerom in vročim nočem.  Pri ženskah in posledično tudi moških povzroči odvisnost od parfuma s svojim kremnim, nevarnim in obenem udobnim vonjem. Note so jasminova nota, pomarančni svet, likorice, tonka in vanilija. Neko udobje pri parfumu povzroči kontrast tonke in jasmina. Nasplošno Hypnotic Poison označujejo kot enega najbolj seksi parfumov vseh časov.

Če ga primerjamo z prej opisanima No. 5 in Shalimarjem, Hypnotic Poison parfuma ne pripisujeo starim gospem, temveč bolj mladostnim, v mini krilih in usnjenimi pajkicami. Vse pohvale Diorju.

  • COCO MADEMOISELLE CHANEL

Coco Mademoiselle je bil ustvarjen 2001 kot tribut sami Coco Chanel. Je eden sedaj najbolj prodajanih parfumov, primeren tako za mlade, ko tudi za starejše gospe. Seksi, orienalski parfum predstavlja neobvladljiv duh mlade Coco Chanel. Eleganten, luksuzni vonj je močan in ima karakter. Primeren je tako za dnevni, kot za večerni in vonj za v posteljo.

Top note parfuma so pomaranča, mandarina, pomarančni cvet ter bergamotka. Srednje note so turška vrtnica, jasmin in mimoza, ki se prevesijo v težke  seksi sladke note tonke, pačulija, belega mošusa in vanilije. Parfum uvrčamo meed orietnalsko cvetlične vonje.

Parfum ni lahkoten in spada med bolj težke vonje, ob preveliki uporabi marsikateri ženski povzročajo slabosti. Coco Mademoiselle je najboljše nanašati na zapestja. Leta 2018 je izšla še INTENSE izvedba parfuma.

V branje priporočamo tudi ...

Dejstva o erekciji

10 presenetljivih dejstev o erekcijah

Ne glede na to, ali ga imate ali ne, verjetno mislite, da veste vse o penisih. Toda, erektilna disfunkcija prizadene do 25 milijonov moških v Evropi, od katerih mnogi ne razumejo, kako in zakaj se to zgodi. 1. Večina moških, ki ima erektilno disfunkcijo, dejansko nima erektilne disfunkcije. Starejši moški […]

Kako sva rešila najino spolno življenje?

Roman in jaz sva se srečala v poznih 40. letih na prelomnici najinega življenja. Oba sva bila na novo razvezana in najini otroci so odšli na fakulteto. V mojem prvem zakonu je bil vedno borba in moj bivši me je obtožil, da imam nizek libido. Toda ko sem začela hoditi […]