Dobrodošli na mojem spletnem portalu!

Kako se spopasti z erektilno disfunkcijo?

Spopad z erektilno disfunkcijo

Dandanes je na svetu kopica bolezni in različnih težav, ki na tak ali drugačen način vplivajo na življenje posameznika. Kar se moških težav tiče, je erektilna disfunkcija zagotovo ena tistih, ki povzročajo precej stresa in človeka lahko potisnejo v depresijo.

Ker gre za motnjo, ki vpliva na kvaliteto spolnega življenja, je jasno, da zaradi nje trpita vsaj dva. Čeprav ženska v tem primeru tega na glas ne prizna in je sočutna, pa se sčasoma vendarle odvijejo procesi, ki na koncu žal vodijo v negativne zgodbe.

Zakaj pride do težav z erekcijo?

Razlogov za težave z erekcijo je lahko več. Predvsem je treba poudariti, da se z manjšimi ali večjimi težavami na tem področju sooča že vsak drugi moški po napolnjenem štiridesetem letu. Poročila s strani raziskovalcev pa navajajo, da do erektilne disfunkcije lahko pride že tudi mnogo prej.

Večinoma temu botruje nezdrav slog življenja, slaba prehrana, kajenje, alkohol in zloraba drog. Tudi premalo gibanja sodi med faktorje, ki povzročajo težave z erekcijo, saj telo ni v dobri formi, prav srce in prekrvavitev pa pri erekciji odigrata ključno vlogo.

Kako si pomagati?

Tako kot razlogov za erektilno disfunkcijo je na voljo tudi več rešitev. Seveda je potrebno v prvi vrsti raziskati, zakaj do nje sploh prihaja. Povsem mogoče je, da zaradi prej naštetih reči ali celo zaradi prevelikega stresa. Če se ta konstantno nahaja v življenju moškega, je to lahko precej možen vzrok.

Zakaj pride do impotence?
Stres je eden od glavnih razlogov za nastanek erektilne disfunkcije.

Tudi utrujenost zaradi dela in vsakodnevnih opravil botruje k težavam, ko beseda nanese na spolni odnos. V prvi vrsti je potrebno poskrbeti za zdravo prehrano, gibanje, se odreči škodljivim razvadam in stresu. Če to ni dovolj, pa obstajajo prehranska dopolnila, ki pomagajo povrniti radost v življenje.

Do erekcije brez recepta

Na trgu je na voljo kar nekaj različnih izdelkov, ki pomagajo vzpostaviti normalno erekcijo in omogočajo povsem zadovoljujoč spolni odnos. Na eni strani obstajajo posebne kapsule in tablete, pa tudi kreme in geli, ki vsak zase vplivajo na prekrvavitev spolnega organa.

Prav razširitev žil in večji pretok krvi sta ključna za trdno in dolgotrajno erekcijo. Na voljo so tudi geli za oralno uživanje, kakršen je Kamagra gel, pa celo afrodiziaki v obliki hlapljivih snovi, ki napolnijo prostor in človeka sprostijo do te mere, da je precej lažje priti do vzburjenja. Imenujejo se Poppers.

Kdaj k zdravniku?

Seveda pa težave z erekcijo niso vedno povsem nedolžne. Obstajajo tudi različne bolezni, ki lahko negativno vplivajo na moškega, zato je dobro opraviti zdravniški pregled. Pri tem bo zdravnik ugotavljal, ali so težave z erekcijo plod nezdravega življenja, morda stresa, ali pa gre za kakšno bolezen.

To je seveda potrebno zdraviti, pri čemer pa erekcija še vedno ni povsem odpisana. Tudi zdravnik ima na voljo zdravila na recept, ki jih je potrebno jemati po njegovih navodilih. Ker gre za zdravila, ki vplivajo na krvni tlak, srce in ožilje, je jasno, da niso primerna čisto za vse.

K sreči je na voljo kar nekaj možnih rešitev, zato, dragi moški, nikar ne obupajte. Zagotovo boste že v kratkem znova pravi žrebci v postelji.

V branje priporočamo tudi ...

Kaj je retroaktivna ljubosumnost in kako se je znebiti?

Vsi smo bili tam – spoznali ste nekoga novega in vse je super, a kmalu je prišel čas, ko ste  spoznali njegovo romantično in  spolno zgodovino. BAM. Nekateri ljudje so zmožni brez problemov iti čez razodetje, da so njihovi partnerji nekoč uživali seks uživali v troje ali so se pred […]

Skrivnostni svet svingerjev

Vsi smo že slišali za svinganje, kajne? Ko pomislimo na do, khm, “dejavnost”, si predstavljamo dva para, ki se kdaj pa kdaj malo zamenjata. Ali pa zamaskirane orgije, kot v Eyes Wide Shut. Vsak ima svoje mnenje o svinganju. Nekaterim se zdi bolj ogabno, drugim popestritev, tretjim pa je svinganje […]