Dobrodošli na mojem spletnem portalu!

Kako sva rešila najino spolno življenje?

Roman in jaz sva se srečala v poznih 40. letih na prelomnici najinega življenja. Oba sva bila na novo razvezana in najini otroci so odšli na fakulteto. V mojem prvem zakonu je bil vedno borba in moj bivši me je obtožil, da imam nizek libido. Toda ko sem začela hoditi s Romanom, sem spoznala, da nisem jaz “problem”. Veliko sva potovala z Romanom,in seksala sva ob vsaki priložnosti: v avtu po večerji, v kopalnici restavracije, celo zunaj v parku!

Poročila sva na intimnem kotičku, poroko pa so obiskali najini otroci in prijatelji. Od vsega začetka je bil najin seks vedno zelo strasten, toda ko sva vstopila v 50-to leto – sedaj sem stara 56 let in Roman je star 59 – se je najino spolno življenje upočasnilo. Romanova erektilna disfunkcija je bila velik razlog za to.

Nikoli ne bi uporabila besede impotenca ali erektilna disfunkcija, in celo zdaj, ko sva prišla do položaja v najinem odnosu, kjer lahko brez težav razpravljava o tem, kaj se dogaja v zadnjih dveh letih, še vedno nikoli ne uporabim izraza “erektilna disfunkcija”. Mislim, da je moški ego zelo povezan z njegovo sposobnostjo, da mu “prijatelj” deluje v postelji.

Roman ni želel priznati, da je prišlo do problema. Ko sva želela seksati in ni mogel “ostati trden”, je kot izgovor uporabil, da je pod stresom ali utrujen. Ker veliko dela, sem mislila, da so to resnične možnosti. Toda ko se je problem nadaljeval, sem se začeal spraševati, ali ga sploh še privlačim.

Seveda, zdaj vem, da je ED dejanski fizični problem: omejen pretok krvi v penis. V primeru Romana je vzrok sladkorna bolezen, skupaj s kajenjem (ki ga je že opustil).

Po še posebej sramotnem incidentu sem povedala Romanu, da me skrbi ne le za najino spolno življenje, ampak tudi za njegovo zdravje. Na srečo se je strinjal z obiskom zdravnika.

Zdaj jemlje Kamagro (hrvaška kamagra je dosegljiva preko spleta)  in lahko dobi erekcijo, ko je vzburjen. Vem, da sovraži, da mora vzeti tableto, toda to je pogoj za dober seks. K sreči ni nobenih stranskih učinkov, razen morda modrice na njegov ego! Njegov zdravnik ga je spodbujal k telesni vadbi (za splošno zdravje, pa tudi za povečanje pretoka krvi v penis), vendar se nerad pridruži v telovadnici, a me včasih spremlja na dolgih sprehodih.

Danes sva z Romanom bolj povezana kot kdaj koli prej in načrtujeva najino naslednjo pot v Avstralijo. Hvaležna sem, da bova s pomočjo tabletke – in malo potrpljenja na obeh straneh – še naprej uživala v vročem hotelskem seksu. 🙂

 

V branje priporočamo tudi ...

Premagovanje toksičnega sramu za boljše življenje!

Kot strokovnjak za upravljanje jeze sem bil priča močnemu vplivu, ki ga lahko ima sram pri spodbujanju jeze pri odraslih osebah. Nekateri usmerjajo svojo jezo navzven, medtem ko jo drugi usmerjajo navznoter. Vsak trenutek jeze, ki je usmerjen na ta način, lahko zagotovi močan odvračanje od sramu ali občutkov, ki […]

Dejstva o erekciji

10 presenetljivih dejstev o erekcijah

Ne glede na to, ali ga imate ali ne, verjetno mislite, da veste vse o penisih. Toda, erektilna disfunkcija prizadene do 25 milijonov moških v Evropi, od katerih mnogi ne razumejo, kako in zakaj se to zgodi. 1. Večina moških, ki ima erektilno disfunkcijo, dejansko nima erektilne disfunkcije. Starejši moški […]