Dobrodošli na mojem spletnem portalu!

Kako ohraniti odnos z moškim na prijateljski ravni

Kako ohraniti prijateljstvo moškega

Jasna meja je med tem, da nas zanima življenje določene osebe, ali pa nas zanima oseba sama. Vsaj tako mislimo; moški namreč pogosto razumejo žensko prijaznost kot flirtanje, oz. seksualni interes, medtem ko ženske mislijo, da so moški samo prijazni, pa v resnici flirtajo. Takšna je ugotovitev nove študije Evolucijske psihologije.

Torej, kako pokazati moškemu, da hočete biti z njimi samo prijateljica, brez da on na skrivaj že razmišlja (no, če smo iskreni ponavadi to počnejo ženske) kako vas bo poročil? Profesorica za medsebojno komunikacijo na Univerzi Iowa pravi, da je, tudi če se iskreno pogovorite z nasprotno stranjo o vaših prijateljskih in ne romantičnih čustvih, majhna verjetnost, da bo oseba to sprejela. Pri moškemu bo vedno tisto upanje, da si boste nekoč morda premislili.

Najboljše, kar lahko storite, je, da že od samega začetka čim bolj jasno pokažete, da iščete prijateljsko razmerje. Predvsem pa se izogibajte temu, da dajete od sebe mešane signale.

Nekaj nasvetov, kako to storiti

1. OMENJAJTE VAŠEGA FANTA/MOŽA

Če imate fanta ali moža, poskrbite, da je vključen v pogovor prej in ne takrat, ko je že prepozno. Če bo torej vaš potencialni prijatelj videl, da imate radi svojega partnerja in želite ostati z njim, bo mogoče prej sprejel, da je vajin odnos samo platonski.

2. IZOGIBAJTE SE PREŽIVLJANJU ČASA V DVOJE

Konstantno preživljanje časa v dvoje ni primerno, če želite z nekom samo prijateljski odnos. Jasno morate pokazati, da ste z moškim samo prijateljica, in večerje v dvoje tega ne kažejo. Vsaj v začetku poskusite skupinsko druženje, ko pa je odnos že vzpostavljen, pa lahko preživljata tudi čas v dvoje, vendar naj ne bi bile to aktivnosti, ki so preveč podobne zmenkom.

3. NE DOTIKAJTE SE GA PREVEČ

Dotik je močno orožje za flirtanje. Če se boste moškega preveč dotikali, bo zagotovo dobil napačno predstavo. Če odmislimo intimne dele (dotikanje le-teh bi bilo seveda popolnoma neprimerno), se poskusite izogniti dotikanju rok in obraza.

4. BODITE ISKRENI

Včasih je resnica najboljše orožje pri the situacijah, zato poskusite z naslednjim stavkom:

Ti si čudovit prijatelj in rada preživljam čas s tabo, ampak ne gojim nobenih romantičnih čustev do tebe. Hočem to jasno povedati.

Kaj pa če nič ne pomaga?

To je znak, da ta oseba svoje želje in potrebe postavlja pred vaše, česar pa pravi prijatelji ne počnejo. V takih primerih je osebi dobro jasno sporočiti, da na tak način nadaljnji odnos, oz. druženje in preživljanje skupnega časa ne bo več mogoče.

V branje priporočamo tudi ...

Kaj je retroaktivna ljubosumnost in kako se je znebiti?

Vsi smo bili tam – spoznali ste nekoga novega in vse je super, a kmalu je prišel čas, ko ste  spoznali njegovo romantično in  spolno zgodovino. BAM. Nekateri ljudje so zmožni brez problemov iti čez razodetje, da so njihovi partnerji nekoč uživali seks uživali v troje ali so se pred […]

Spopad z erektilno disfunkcijo

Kako se spopasti z erektilno disfunkcijo?

Dandanes je na svetu kopica bolezni in različnih težav, ki na tak ali drugačen način vplivajo na življenje posameznika. Kar se moških težav tiče, je erektilna disfunkcija zagotovo ena tistih, ki povzročajo precej stresa in človeka lahko potisnejo v depresijo. Ker gre za motnjo, ki vpliva na kvaliteto spolnega življenja, […]