Dobrodošli na mojem spletnem portalu!

5 najpogostejših vzrokov za impotenco

Vzroki za impotenco

O erektilni disfunkciji moškim in njihovim partnerjem ni enostavno govoriti, vendar je erektilna disfunkcija v resnici pogostejša, kot si mislite. Samo v Evropi ima težave z impotenco 30 milijonov moških. Poglejte okoli sebe. Obstaja velika možnost, da ima moški, ki sedi poleg vas, erektilno disfunkcijo, ali da se ženska na drugi strani restavracije sprašuje, kako naj partnerju pomaga premagati impotenco.

Kaj je erektilna disfunkcija?

O erektilni disfunkciji govorimo takrat, ko moški ne more imeti erekcije ali ne more zadržati erekcije dovolj dolgo, da bi lahko imel normalen spolni odnos. Pri 20 % moških, še posebej pri mlajših moških, je vzrok za impotenco psihične narave. Ko je vzrok za erektilno disfunkcijo fizično stanje, vaša erektilna disfunkcija ni odraz vas ali vašega spolnega partnerja, ker pri tej vrsti erektilne disfunkcije vzburjenje ni problem.

Kaj povzroča erektilno disfunkcijo?

Impotenco lahko povzroči eno od več zdravstvenih stanj, ki zmanjšajo pretok krvi in ​​delovanje živcev.

1. Sladkorna bolezen

Sladkorna bolezen lahko povzroči poškodbe živcev, krvnih žil in mišic, kar ima za posledico težave, kot so bolečina, omrtvičenje in izguba občutka v rokah in nogah. Te težave lahko povzročijo tudi težave z erekcijo, ker so za proces slednje potrebni živčni signali in pretok krvi v penis.

2. Bolezni srca

Ali ste vedeli, da je v skoraj 70 % primerov erektilna disfunkcija povezana z boleznimi srca in z njimi povezanimi težavami?

S koronarno arterijsko boleznijo lahko namreč kopičenje oblog v arterijah omeji količino krvi, ki se pretaka skozi njih. Če je pretok krvi, bogate s kisikom, v vašo srčno mišico zmanjšan ali blokiran, je posledica angina (bolečina v prsih) ali srčni napad. Ker so arterije, ki dovajajo kri v penis, veliko manjše kot tiste pri srcu, se lahko težava pokaže prej kot angina, in sicer v obliki erektilne disfunkcije.

Če imate ED, se morate z zdravnikom pogovoriti o potencialnem tveganju za srčno-žilne bolezni. In če že jemljete določena zdravila, kot so nitriti ali alfa blokatorji za uravnavanje krvnega tlaka, ne jemljite zdravil za erektilno disfunkcijo, preden se o tem pogovorite s svojim zdravnikom.

3. Rak prostate (in druge vrste rakavih obolenj)

Rak prostate sam po sebi ne velja za vzrok erektilne disfunkcije, vendar zdravljenje z obsevanjem, hormonsko terapijo in operacijo odstranitve celotne prostate lahko povzročijo težave pri pridobivanju ali ohranjanju erekcije. Včasih je erektilna disfunkcija, povezana z zdravljenjem raka prostate le začasna, vendar imajo mnogi moški stalne težave, ki jih je treba reševati z zdravili ali drugimi oblikami zdravljenja erektilne disfunkcije.

4. Bolezni ledvic

Hormoni, pretok krvi in ​​živčni sistem morajo sodelovati, da lahko moški pridobi erekcijo, ledvična bolezen pa lahko vpliva na vse zgoraj navedeno.

5. Nevrološke težave

Parkinsonova bolezen, Alzheimerjeva bolezen in MS (multipla skleroza) lahko privedejo do erektilne disfukcije, ker vse motijo sporočanje možganov o vzburjenosti reproduktivnemu sistemu.

Ne bojte se pomoči

Nezdravljena erektilna disfunkcija lahko škodi vaši samozavesti in povzroči veliko stresa – celo depresijo in tesnobo. Mnogi moški z impotenco se počutijo, kot da so njihova življenja zunaj nadzora.

Dobra novica je, da obstaja upanje. Prevzemite nadzor. Obstaja veliko različnih načinov za zdravljenje eretilne disfunkcije in zagotovo bo eden za vas deloval.

V branje priporočamo tudi ...

Kako ohraniti prijateljstvo moškega

Kako ohraniti odnos z moškim na prijateljski ravni

Jasna meja je med tem, da nas zanima življenje določene osebe, ali pa nas zanima oseba sama. Vsaj tako mislimo; moški namreč pogosto razumejo žensko prijaznost kot flirtanje, oz. seksualni interes, medtem ko ženske mislijo, da so moški samo prijazni, pa v resnici flirtajo. Takšna je ugotovitev nove študije Evolucijske […]

Spopad z erektilno disfunkcijo

Kako se spopasti z erektilno disfunkcijo?

Dandanes je na svetu kopica bolezni in različnih težav, ki na tak ali drugačen način vplivajo na življenje posameznika. Kar se moških težav tiče, je erektilna disfunkcija zagotovo ena tistih, ki povzročajo precej stresa in človeka lahko potisnejo v depresijo. Ker gre za motnjo, ki vpliva na kvaliteto spolnega življenja, […]