Dobrodošli na mojem spletnem portalu!

10 presenetljivih dejstev o erekcijah

Dejstva o erekciji

Ne glede na to, ali ga imate ali ne, verjetno mislite, da veste vse o penisih. Toda, erektilna disfunkcija prizadene do 25 milijonov moških v Evropi, od katerih mnogi ne razumejo, kako in zakaj se to zgodi.

1. Večina moških, ki ima erektilno disfunkcijo, dejansko nima erektilne disfunkcije. Starejši moški pogosteje trpijo zaradi težav z vzpostavljanjem erekcije kot pa za erektilno disfunkcijo. To pomeni, da je vzdrževanje in ohranjanje erekcije postalo težje kot nekoč, vendar ni nemogoče.

2. Penisi so krhki. Ja, penis si lahko zlomite. Zlomljen penis sicer ni kot zlomljena kost – namesto tega počijo krvne žile v penisu, kar povzroči boleče otekanje. Kar tretjina primerov zlomov penisa nastane pri spolnem odnosu, ko je eden partner na vrhu drugega partnerja v sedečem položaju.

3. Erekcije se zgodijo že zelo zgodaj. Kot zgodaj, mislimo v maternici. Ja, prav ste prebrali, moški zarodek ima lahko erekcijo, ko so organi že dovolj razviti, da se lahko to zgodi. Kako pride do erekcije, si lahko preberete na portalu Erekcija.si.

4. Zdravila za erektilno disfunkcijo ne delujejo vedno. Zdravila, ki pomagajo moškim z impotenco, da ponovno vzpostavijo zdravo spolno življenje, delujejo le v približno dveh tretjinah primerov. Zdravniki poročajo tudi, da nekateri moški potrebujejo vedno večje odmerke, ki imajo vedno večje stranske učinke.

5. Krajši penisi povzročajo večjo erekcijo. Raziskave kažejo, da imajo moški s krajšim penisom erekcije, ki povečajo velikost penisa za 86 odstotkov. Pri daljših penisih je rast le 47-odstotna.

6. Erektilna disfunkcija lahko signalizira resno zdravstveno težavo. Včasih so spolne težave znak večjih težav. Po podatkih klinike Mayo lahko impotenco povzročijo bolezni srca, sladkorna bolezen, Parkinsonova bolezen, multipla skleroza, visok holesterol in drugo.

7. Za orgazem erekcije niso potrebne. Da, moški, ki ne morejo doseči erekcije, lahko še vedno doživijo orgazem.

8. Zaradi življenjskega sloga ste lahko bolj nagnjeni k impotenci. Alkoholizem, uživanje drog, prekomerna telesna teža, kajenje, nekatera zdravila in celo dolgotrajno kolesarjenje lahko po mnenju klinike Mayo povzročijo erektilno disfunkcijo.

9. Moški imajo od tri do pet erekcij na noč. Vsak večer med spanjem penis trdo dela. Povprečen moški med spanjem doživi do pet erekcij, od katerih vsaka traja približno 30 minut.

10. Stres zaradi erektilne disfunkcije lahko dejansko poslabša stanje. Razočaranje v spolnosti lahko povzroči psihološki stres, psihološki stres pa lahko povzroči impotenco. Ko so moški razočarani zaradi tega, ker imajo težave z erekcijo, lahko to še oteži premagovanje erektilne disfunkcije. Pogovor z zdravnikom ali spolnim terapevtom je lahko v pomoč.

V branje priporočamo tudi ...

Vsi najboljši ženski parfumi

Pomembno je, da ženska dobro diši, tako se počuti bolj samozavestno in lepo. V tem članku vam bomo predstavili najbolj priljubljene in najblolj prodajane ženske dišave skozi celo zgodovino. To so brezčane dišave, ki so se obdržale vrsto let. Na jih je nekaj, kar jih naredi klasične, ki jih loči […]

Premagovanje toksičnega sramu za boljše življenje!

Kot strokovnjak za upravljanje jeze sem bil priča močnemu vplivu, ki ga lahko ima sram pri spodbujanju jeze pri odraslih osebah. Nekateri usmerjajo svojo jezo navzven, medtem ko jo drugi usmerjajo navznoter. Vsak trenutek jeze, ki je usmerjen na ta način, lahko zagotovi močan odvračanje od sramu ali občutkov, ki […]